RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix/Reuters)

Blair-protest mot Bush

Sist oppdatert:
Tony Blairs utenriksminister Margaret Beckett protesterer på at USA sendte våpen til Israel via Skottland.

Midt under Libanon-krisen sendte Bush-administrasjonen to fraktfly med laserstyrte bomber til Israel. Britiske myndigheter ble ikke informert om transporten, melder BBC.

- Vi har allerede latt USA få vite at dette er en sak der det ser ut til å være begått grove feil. Vi vil protestere formelt dersom det viser seg å være riktig, sa utenriksminister Margaret Beckett etter Midtøsten-toppmøtet i Roma onsdag.

Transportene ble avslørt i en artikkel i Daily Telegraph. Britiske opposisjonspolitikere har reagert kraftig på at nyheten.

- Er det noe å sende bomber til den ene parten som allerede er væpnet til tennene, i en konflikt som er i ferd med å eskalere, og der hundrevis av sivile, barn og flere FN-observatører har blitt drept av samme type våpen, spør lederen for det skotske nasjonalistpartiet, Alex Salmond.

Ifølge det britiske utenriksdepartmentet har Bush-administrasjonen bedt om tillatelse til at ytterligere to fly med våpen til Israel får mellomlande.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere