RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blair rir stormen av

(Scanpix)
Lite tyder på at Storbritannias engasjement i Irak har satt en stopper for Tony Blair og hans parti, Labour. Et halvt år før neste valg leder statsministeren komfortabelt.

Med hele 42 prosent oppslutning i en meningsmåling utført for avisen Independent on Sunday, mot 31 prosent til hovedmotstanderen Conservatives, kan Blair og resten av partiet senke skuldrene frem mot neste valg. Opposisjonspartiet Liberal Democrats får støtte fra 20 prosent av de spurte, melder AP.

Man antar at neste valg vil bli avholdt i mai til neste år. I en lignende meningsmåling for en måned siden fikk Labour 39 prosent, de konservative 33 prosent og Liberal Democrats 17 prosent, ifølge AP.

Resultatet er dårlig nytt for lederen i det konservative paritet, Michael Howard. Det er nå tydelig at han ikke har lykkes i å tette gapet til Labour, slik mange trodde ville skje på grunn av stor misnøye blant velgerne på grunn av Blairs støtte til Irak-krigen og okkupasjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere