RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blair sjokkert over fangebilder

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Statsminister Tony Blair sier han er sjokkert over bildene som viser mishandling av fanger i britisk varetekt i Irak.

-Alle finner bildene sjokkerende og frastøtende. Det finnes rett og slett ikke ord for å beskrive dem, sa Tony Blair under en spørretime i parlamentet onsdag.

Han understreket at de fleste soldatene i Irak har opptrådt med verdighet og ære.

- Det store flertallet av de 65.000 soldatene som har tjenesgjort i Irak har gjort det med mot og ære, sa Blair. utvist både ære vist mot.

Nekter straffskyld
Det var retten i Osnabruck i Tyskland som i forbindelse med rettsaken mot tre britiske soldater, besluttet at offentligheten skulle få se de sjokkerende bildene.

Noen av bildene skal være tatt i en fangeleir nær Basra i mai 2003. Bildene skal være tatt med kameraene til fem soldater som jobbet i leiren.

Leverte inn film
Mishandlingen som de britiske soldatene skal ha stått bak, ble avdekket da en film med bilder fra mishandlingen ble lever tinn til fremkalling i en butikk i Staffordshire i fjor.

En ansatt i forretningen så bildene, og kontaktet politiet.

De tre soldatene som er tiltalt for mishandling, nekter alle straffskyld. Blir de funnet skyldige, venter fengselsstraffer og ekskludering fra den britiske hæren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere