RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blair slo barna sine

Sist oppdatert:
Den britiske statsministeren innrømmer å ha slått sine tre eldste barn, men sier han aldri har slått sin fem år gamle sønn Leo.

Statsministeren forklarte i et intervju med BBC2s Newsnight at han hadde skiftet syn på korporlig avstraffelse da han jobbet med den britiske regjeringens handlingsplan for å gjenopprette respekt for samfunnet.

- Jeg er trolig annerledes med min yngste enn jeg var med mindre eldre barn, svarte Blair da BBC2s Newsnight spurte statsministeren om han slo barna sine.

- Hva betyr det, slår du den yngre? spurte journalisten Kirsty Wark.

En overrasket Blair svarte: «Nei, nei, det er faktisk omvendt, men¿ jeg tror at, denne daskingen¿ Jeg mener, jeg er enig i det du nettopp sa. Jeg tror alle faktisk vet forskjellen mellom å gi barn en smekk og å mishandle dem», melder The Independent.

Britiske grupper for barns rettigheter sier forskjellen mellom statsministerens adferd nå og for 20 år siden vitner om en endring i britenes holdning til korporlig avstraffelse de siste par tiårene.

Under den nye britiske barneloven kan foreldre i England og Wales som slår barna sine så hardt at de får merker på fjeset få opp til fem år i fengsel.

Å gi barn en lett smekk anses for å være en rimelig form for straff, og er fremdeles tillatt.

Alle former for straff som gir synlige sår, kutt, skrammer og hevelser kan føre til tiltale.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere