RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Tony Blair.
Tony Blair. Foto: Reuters/Scanpix

Blair stokker om på regjeringen

Storbritannias statsminister Tony Blair hentet onsdag sin gamle allierte og tidligere helseminister Alan Milburn inn i regjeringen igjen. Milburns nye hovedoppgave blir trolig å forberede et nyvalg.

Den erfarne 46-åringen er utnevnt til kansler av hertugdømmet Lancaster. Denne høyttravende tittelen er egentlig meningsløs, ettersom det ikke finnes noe slikt hertugdømme, men brukes tradisjonelt om ministere uten portefølje, altså uten noe eget departement.

Statssekretær Alan Johnson tar over etter Andrew Smith, som tidligere denne uken gikk av som arbeids- og pensjonsminister. Det var onsdag kveld uklart om Blair vil foreta flere endringer i regjeringen.

De fleste briter tror statsminister Blair vil skrive ut nyvalg til våren, i et forsøk på å vinne mandat for en tredje regjeringsperiode. Blair førte det britiske arbeiderpartiet Labour til valgseier i 1997, og vant fornyet tillit i 2001.

Tilliten til Labour og til Blair personlig er siden blitt kraftig svekket, ikke minst som følge av den upopulære krigen i Irak. Samtidig sliter det konservative opposisjonspartiet tungt, etter at flere lederskifter ikke har gitt toriene vind i seilene.

(©NTB-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere