Gå til sidens hovedinnhold

Blair stolt av Irak-krigen

Britenes statsminister Tony Blair angrer ikke et øyeblikk på at Storbritannia gikk til krig mot Irak.

I likhet med USAs president George W. Bush er han stolt over å ha bekjempet Saddam Hussein, melder NTB-Reuters-AFP.

Til tross for at Blair stuper på meningsmålingene som følge av krigen mot Irak, står britenes statsminister steilt på sitt standpunkt om at det var riktig å gå til krig for å bli kvitt Saddam Hussein.

- Verden tryggere
– Jeg er stolt over det vi har gjort, sa Blair i et intervju med BBC søndag morgen. I likhet med USAs president Bush er han ikke i tvil om at "Saddam var en alvorlig trussel mot sin region og hele verden".

Bush sa nøyaktig det samme i en radiotale lørdag. Begge statslederne mener at verden er et tryggere sted uten den tidligere irakiske lederen.

Oppslutningen om Blair har stupt siden han trakk britene med i Irak-krigen, og har ført til sterk misnøye langt inn i hans eget parti.

Annenhver misfornøyd
Søndag innledet det britiske arbeiderpartiet sitt landsmøte i Bornemouth, vel vitende om at man må helt tilbake til 1987 for å finne lavere oppslutning om partiet.

I forkant av det som trolig blir et anstrengt landsmøte sa en tydelig sliten, men resolutt Blair at han akter å kjempe for en ny periode som statsminister, dersom britene lar ham beholde makten neste gang de går til urnene, trolig i 2006.

– Selvsagt. Om du stiller, så er det nettopp det du gjør. Og jeg har sagt at jeg ønsker å fortsette med å gjøre jobben, helt til jobben er gjort, sier Blair.

Annenhver brite mener ifølge meningsmålingene at Blair bør gå av som følge av sin håndtering av Irak-krigen, blant dem også mange arbeiderpartivelgere.

En meningsmåling gjengitt i Sunday Times gir partiet bare 30 prosent oppslutning. Liberaldemokratene har like stor oppslutning mens de konservative får 33 prosent i målingen.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året