*Nettavisen* Nyheter.

Blair taus om Browns skjebne

Statsminister Tony Blair vil ikke kommentere om Gordon Brown får fortsette som britisk finansminister dersom arbeiderpartiet Labour vinner det neste valget.

07.01.05 11:16

På sin månedlige pressekonferanse hyllet Blair Brown som en «superb» finansminister, melder Sky News. Det vakte imidlertid betydelig oppsikt at statsministerens kontor onsdag opplyste at pressekonferansen skulle finne sted torsdag formiddag.

Tidspunktet kolliderte med at Gordon Brown holdt en tale om britisk nødhjelp, en tale som var varslet lenge før statsministerens kontor kunngjorde tidspunktet for Blairs pressekonferanse.

Langvarig maktkamp
Maktkampen mellom Tony Blair og Gordon Brown er ikke av ny dato, og spekulasjonene rundt hvor alvorlig kløften mellom de to er, pågår for fullt selv om de to med jevne mellomrom uttrykker respekt for hverandre, og for jobben den andre gjør.

Browns tilhengere har lenge hevdet at det finnes en muntlig avtale mellom de to om at Blair skal overlate makten til Brown etter viss tid som statsminister, og mange av Browns støttespillere mener dette tidspunktet for lengst er nådd.

Det spekuleres nå i at Gordon Brown kan bli forflyttet fra finansdepartementet etter neste valg, for å få slutt på konflikten. Da spørsmålet kom opp under Blairs pressekonferanse, varte statsministeren:

- Gjør en utmerket jobb
- I motsetning til andre, tar jeg det ikke for gitt at vi blir gjenvalgt. Uansett når valget blir, kommer det til å bli en tøff valgkamp. Vi må gjøre alt vi kan for å overbevise det britiske folket om at vi fortjener gjenvalg, sa Blair.

- Når det gjelder Gordon, vet dere – fordi jeg har sagt det mange, mange ganger – at han har gjort en utmerket jobb som finansminister, og at jeg fortsatt er fornøyd med jobben han utfører.

- Men jeg kommer ikke til å drøfte hva som eventuelt kommer til å skje av regjeringsendringer og lignende etter valget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.