*Nettavisen* Nyheter.

Blair tilbake på topp

Foto: Kieran Doherty (Reuters)

Tony Blairs parti Labour har gjeninntatt stillingen som landets største parti.

En meningsmåling i London-avisen The Guardian tirsdag gir statsminister Tony Blairs parti en oppslutning på 38 prosent.

Dette er en framgang på 3 prosentpoeng i forhold til en tilsvarende måling i september. Det konservative opposisjonspartiet går også fram med 3 prosentpoeng, til 33 prosent, mens sentrumspartiet liberaldemokratene går hele åtte prosentpoeng tilbake til 29 prosent.

Målingen, som er foretatt av det velrenommerte ICM-instituttet, betyr langt på vei en normalisering av styrkeforholdet i britisk politikk. Tidligere denne måneden viste en måling fra ICMs konkurrent YouGov overraskende at de konservative hadde overtatt ledelsen.

Siden da har den konservative partilederen Iain Duncan Smith havnet i hardt vær etter anklager om at han brukte offentlige midler til å betale sin kone for arbeid hun egentlig ikke hadde utført. Dette kan ha slått ut på ICM-målingen, som ble foretatt fra fredag til søndag.

ICM-målingen er også en skuffelse for liberaldemokratene, som har håp om å overta etter de konservative som Storbritannias dominerende opposisjonsparti. Liberaldemokratene vant i september sensasjonelt over Labour i et suppleringsvalg til Underhuset.

(NTB-AFP)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.