*Nettavisen* Nyheter.

Blair valgte ferie framfor begravelse

Storbritannias statsminister droppet begravelsen til tidligere utenriksminister Robin Cook. Det fikk han kritikk for under en av minnetalene.

12.08.05 18:18

- Jeg mener det vitner om smålig hevngjerrighet og lav moral at han velger å fortsette å snorkle i stedet for å gjøre sin plikt, sa Robin Cooks venn, hesteveddeløp-kommentatoren John McCirick.

700 gjester
Robin Cook trakk seg som utenriksminister våren 2003, i protest mot Tony Blairs offensive Irak-politikk. Lørdag, 59 år gammel, døde han av hjerteinfarkt under en fottur i Skottland.

Mens Blair fortsatte sin ferie sammen med familien utenlands, møtte i alt 700 sørgende fram til begravelsen i den skotske hovedstaden Edinburgh i dag, rapporterer AP.

Applaus
McCiricks kanonade utløste applaus blant dem som var samlet på utsiden og fikk høre det verbale angrepet over høyttalere.

Inni kirken fikk angrepet derimot en mer blandet mottakelse. Flere av de sørgende mente kommentaren var upassende og ødeleggende for Cooks minne.

Men seremonien inneholdt også store mengder skryt til Robin Cook, som blant annet ble beskrevet som «den mest komplette parlamentarikeren i sin generasjon».

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag