*Nettavisen* Nyheter.

Blair var sekunder fra å bli drept

To israelske jagerfly truet med å skyte ned privatflyet til den tidligere statsministeren Tony Blair.

23.05.08 10:45

Hendelsen fant sted mandag da den tidligere statsministeren i Storbritannia var på vei til Midtøsten for å delta på en konferanse i Betlehem.

Jagerflypilotene trodde at privatflyet var i ferd med å gjennomføre et terrorangrep på israelsk jord, siden piloten om bord ikke svarte på anropene fra et israelsk flytårn, skriver The Times.

Avskjære privatflyet
Det var israelske flygeledere som oppdaget et fly som var på vei inn i israelsk luftrom fra Sinaihalvøya, og forsøkte gjentatte ganger å komme i kontakt med flyet. Da piloten ikke svarte, besluttet de å sende opp to jagerfly for å avskjære privatflyet.

Piloten reagerte straks han oppdaget krigsflyene som fløy over flykroppen, og fikk varslet dem om at han hadde den tidligere statsministeren om bord.

Blair, som var om bord i flyet sammen med delegater fra World Economic Forum, skal først ha blitt klar over den faretruende situasjonen i ettertid.

- De var ikke klar over det da de var om bord i flyet. De fikk først vite om det senere, og da gjennom media, sier Blairs talskvinne Ruti Winterstein til avisen.

Ingen kommentar
Den israelske hæren ønsker ikke å kommentere hendelsen, men en annen israelsk militærkilde opplyser til avisen at reaksjonen er en standardprosedyre under slike situasjoner.

Israelske styrke har vært i høy beredskap når det gjelder potensielle trusler fra Sinai-regionen – etter at Hamas fikk tilgang til regionen ved å rive ned en mur mellom Gazastripen og Egypt for fem måneder siden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.