RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blair vil blø for EU-avtale

Sist oppdatert:
Storbritannia er villig til å fire på kravene sine for å få EUs budsjettavtale i havn.

- Selvsagt må vi vise noe fleksibilitet. Men det må skje innen innenfor EUs overordnede strategi og kravene til budsjettdisiplin som vi har satt, sier Storbritannias utenriksminister Jack Straw til BBC ifølge Reuters.

-Hvis Frankrike, Tyskland og Storbritannia blir enige, vil det bli lettere for de andre EU-landene å komme etter, sier han.

Han understreket at det ikke blir enighet før de tre landene har holdt en serie møter to og to under det pågående toppmøtet i Brussel.

Jordbruk
Et av de vanskeligste punktene i budsjettforhandlingene er kravet fra de andre EU-landene om at den såkalte kontigentrabatten som Storbritannia nyter godt av blir redusert. Så langt har britene nekter å godta kutt i rabatten, med mindre Frankrike sier ja til kutt i jordbrukssubsidiene. Overføringer til jordbruket står for 40 prosent av EUs samlede budsjett på nærmere 700 milliarder kroner.

Storbritannia, som har formannskapet i EU fram til nyttår, har også krevd at EU-budsjettet blir reforhandlet i løpet av budsjettperioden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere