RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blair vil presse Bush

Sist oppdatert:
Fredag reiser Tony Blair til Washington for å legge press på USA, slik at man kan få på plass en våpenhvile i Midtøsten.

Ifølge statsminister Tony Blairs talsperson vil Blair forsøke å få på plass en FN-resolusjon som kan løse den pågående konflikten i Midtøsten, melder nyhetsbyrået AP.

Diplomatiske samtaler
Blair ønsker å trappe opp de diplomatiske samtalene med hensikt til å få til en våpenhvile, samt utplassere en internasjonal styrke som kan få kontroll over Sør-Libanon. Hizbollah har i løpet av de siste 17 dagene brutt flere av de tidligere FN-resolusjonen. Blair får støtte av blant annet frankrikes president Jacues Chirac.

President George W. Bush holder derimot fast ved å støtte Israels kamphandlinger så lenge Hizbollah er aktive. I tillegg fordømte han Iran for å hjelpe Hizbollah.

Les alt om Midtøsten-konflikten her
Mye press
USA forsvarsminister Condoleezza Rice fikk mye press fra europeiske regjeringer under Roma-møtet onsdag for ikke å støtte opp under en våpenhvile mellom Israel og Hizbollah.

Under møtet i Washington vil verdenslederne diskutere temaer som Irak, Iran, Afghanistan, Darfur og ikke minst det pågående konflikten i Midtøsten. I tillegg vil nok Blair kritisere amerikanske myndigheter for at de angivelig skal ha brukt en skotsk flyplass som mellomlandingsplass til et fly som fraktet bomber til Israel, melder BBC.

Dette blir andre gangen på to måneder at Blair besøker Det hvite hus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere