Blairs bestevenn arrestert

Statsminister Tony Blairs bestekamerat Lord Levy ble onsdag arrestert mistenkt for å ha solgt plasser i overhuset.

13.07.06 21:10

Lord Levy har i en årrekke vært den fremste pengeinnsamleren for Labour-partiet. Nå er han arrestert mistenkt for å ha solgt ærestitler og politiske poster for penger som er gitt til partiet.

Anklagene om at dette skal ha skjedd har figurert i media i flere måneder, og har vært en tung politisk bør og bære for Tony Blair. Nå henger hele hans politiske karriere i en tynn tråd som følge av etterforskningen.

Anklagene har gått ut på at Labour har lånt millionbeløp fra rike forretningsmenn, som så kort tid etter pengene har havnet på partiets konto, har blitt utnevnt til lorder og fått plass i overhuset.

- Det er en sensasjonell utvikling. Verre enn dette blir det ikke for Tony Blair, sa BBCs fremste politiske kommentator Nick Robinson ifølge Dagens Nyheter.

Lord Levy (61) sier han ikke har gjort noe galt, og anklaget politiet for unødvendig ha brukt muligheten til å arrestere ham.

Foreløpig er det ikke tatt ut tiltale mot Lord Levy, og sent onsdag ble han løslatt mot kausjon. Ifølge hans egen talsmann er Lord Levy forberedt til å bistå politiet på alle mulige måter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.