RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blairs parti sliter

Tony Blair
Tony Blair (AP)
Tony Blairs arbeiderparti Labour får lavere oppslutning enn Storbritannias konservative opposisjonsparti på en meningsmåling offentliggjort i The Daily Telegraph fredag.

Undersøkelsen, som er utført av YouGov, viser at opposisjonspartiet får en oppslutning på 38 prosent. Det er en fremgang på 4 prosentpoeng siden sist måned, og 2 prosentpoeng mer enn Labour, melder NTB.

Blairs regjeringsparti så lenge ut til å ha en nærmest uinntakelig ledelse på opposisjonen, men forspranget har gradvis skrumpet inn i takt med at protestene mot krigføringen i Irak har tiltatt i styrke.

Statsministeren har også opplevd et opprør i sitt eget parti på grunn av et omstridt forslag om å kreve at studenter betaler studieavgift.

Flere kommentatorer mener dessuten at det konservative opposisjonspartiet har funnet tilbake til seg selv med den nye lederen Michael Howard, som erstattet upopulære Iain Duncan Smith 6. november.

Blair kan imidlertid trøste seg med at flertallet av de spurte fortsatt mener Blair er den beste lederen, sammenlignet med Howard. 31 prosent mener den sittende statsministeren er den beste lederen, mens Howard får en oppslutning på 27 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere