Blandet drops fra Kina

Foto: AFP (AFP)

Nøkkeltall trekker i hver sin retning

11.11.10 12:31

Til tross for det uventet store handelsoverskuddet er ikke alt bare rosa med sukker på i Kina. Stadig høyere forventninger fra resten av verden gjør det vankelig å innfri. Dette blandet med en sterk intern vekst gjør det vanskelig for de kinesiske myndighetene å balansere økonomien mellom overopphetning og nedkjøling.

Industriproduksjonen i Kina hadde i oktober en årsvekst på 13,1 prosent, ifølge det statlige kinesiske statistikkbyrået. Analytikerne hadde forutsett og forventet en vekst på 13,4 prosent. så langt i år er økningen i Industriproduksjonen på 16,1 prosent sammenlignet med fjoråret.

Detaljhandel
I oktober økte detaljhandelen i Kina med 18,6 prosent sammenlignet med 2009. Dette er marginalt svakere enn markedet forventet seg. Forventningene tilsa en vekst i detaljhandelen på 18,8 prosent. For året første tre kvartaler har detaljhandelen vokst med 18,3 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Også dette er marginalt svakere enn forventet.

Inflasjon
Den kinesiske inflasjonen stiger mer enn forventet. De siste tallene viser at inflasjonen har økt med 4,4 prosent siden oktober i 2009. Markedene hadde ventet en inflasjonsøkning på 4 prosent. I september steg prisene med 3,6 prosent, skriver Bloomberg.

Priser
Produsentprisene har per oktober en årsvekst på 5 prosent. Dette er 0,5 prosent mer enn forventet. Også produsentprisene har økt mer enn forventningene tilsa i forhold til forrige måned. I september steg produsentprisene med 4,3 prosent sammenlignet med 2009

Svakere boligtall
Boligprisene i Kina stiger i snitt med 8,6 prosent fra samme måned i 2009, dette er svakere enn forventet. Analytikerne ventet seg en vekst på 8,9 prosent. Til sammenligning steg boligprisene med 9,1 prosent i september, skriver Bloomberg.

Kursøkning på Yuan
I oppkjøringen til G-20 toppmøtet lot Kina yuanen styrke seg 0,5 prosent i forhold til dollaren. dette er den største kursbevegelsen på yuanen på en dag siden juli 2005. Totalt har yuanen styrket seg 2,9 prosent mot dollaren i år. Til sammenligning har thailandske Baht har styrket seg mer enn 12 prosent og malaysiske ringgit har styrket seg over 10 prosent mot dollaren.

Les flere saker på NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Kina

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag