*Nettavisen* Nyheter.

Ble evakuert fra dødstunnelen

Foto: Privat

Craig Talbot (32) satt på metroen like i nærheten av Kings Cross da det eksploderte.

Talbot, som jobber like ved Kings Cross, forteller til TV 2 Nettavisen at undergrunnstoget plutselig stanset.

- Vi ble fortalt at vi måtte stanse på grunn av strømbrudd og at vi muligens måtte evakuere. Etter 10-15 minutter beordret togføreren evakuering. Jeg overhørte en mann som snakket på mobilen fortelle at to tog hadde krasjet ved Kings Cross, sier Talbot til TV 2 Nettavisen.

Tilløp til panikk
Alle passasjerene på togsettet ble kort tid etter sendt ut av vognene og ble geleidet gjennom et virvar av trapper og korridorer før de endte opp på gaten.

- Det hele gikk veldig rolig for seg og mannskapene på undergrunnen var flinke til å beholde roen. Men helt på slutten ble det litt tilløp til panikk, forteller Talbot.

Hørte bombe eksplodere
Da de endelig kom opp på bakkenivå ble passasjerene overlatt til seg selv. Talbot forteller at han ikke tenkte på terror som årsaken før han stod ute under åpen himmel.

- Da jeg stod utenfor nødutgangen hørte jeg plutselig et smell. Da forstod jeg at det kunne være bomber. Jeg tror smellet var en av bussene som eksploderte ved Holborn, sier Talbot til TV 2 Nettavisen.

I minuttene som fulgte ble 32-åringen stadig mer bekymret. Han rakk å ringe sin far, men forteller at linjene var svært dårlige på grunn av overbelastning.

- Jeg begynte å gå fortere. Det hele var svært ekkelt, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag