RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ble holdt som gisler i klasserommet i fem timer

Foto: AP Photo/The Marinette Eagle Herald, Rick Gebhard
Sist oppdatert:
Væpnet med et skytevåpen, holdt 15-åringen 23 elever og en lærer som gisler.

En gruppe elever og en lærer ble sluppet fri etter å ha blitt holdt som gisler av en 15-åring på Marinette High School i delstaten i delstaten Wisconsin i USA i rundt fem timer mandag.

Situasjonen på den videregående skolen i Marinette var lenge fastlåst mellom politiet og gisseltakeren. Etter rundt fem timer var dramaet over, opplyser sheriffkontoret i Marinette County, ifølge lokalavisa The Northwester Oshkosh.

Av de 23 gislene ble først fem løslatt, mens 18 elever og læreren ble igjen hos gisseltakeren ennå en tid.

En av gislene, Zach Campbell, forteller ifølge Associated Press (AP) at de forsøkte å få gisseltakeren til å roe seg og brukte tida til å snakke med ham om jakt og fiske.

Ingen av gislene skal ha blitt skadd under dramaet, men gisseltakeren skal ha skutt seg selv da politiet stormet klasserommet, melder AP. 15-åringen ble kjørt til sykehus, men hans tilstand er ikke kjent.

Gisseldramaet skal ha startet i løpet av skoledagen, men det eksakte hendelsesforløpet er foreløpig uklart. Politiet har intervjuet foreldrene til gisseltakeren, men har så langt ingen kunnskap om hvorfor han tok gisler på skolen.

Det ble funnet ammunisjon fra to våpen på stedet.

Keith Schroeder, en tidligere lærer på skolen, sier han kjente 15-åringen fra sin tid på skolen og beskriver ham som en flott, ung mann. Han har også bare positivt å si om familien. Han sier han ikke kan forstå det som har skjedd, melder AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere