RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix (fotomontasje)

Ble kastet rundt i et halvt minutt

Sist oppdatert:
Full panikk da okser stanget ned fire mennesker under okseløp. Se bilder.

Fire personer ble stanget ned av okser under ett av okseløpene på den årlige San Fermin-festivalen i Pamplona, Spania. Dette skapte full panikk blant våghalsene som deltok i okseløpet som varte i fire minutter og 50 sekunder, melder Reuters.

En rasende okse stormet ned en ung mann, og kastet ham rundt i et halvt minutt. 31-åringen, som kommer fra Castellon i Spania, ble stanget hele tre ganger av oksen, ifølge lokale medier.

Dro i halen
Andre deltakere forsøkte å bistå 31-åringen ved å dra i halen til kjempeoksen. Hjelperne klarte til slutt å dra mannen til sikkerhet.

Direktør ved sykehuset Navarra, Javier Sesma, sier at fire mennesker har blitt skadet av okser i løpet av fredagens løp, skriver The Guardian.

Okseløpet i Pamplona er en del av den årlige San Fermin-festivalen. Løpet har blant annet vært omtalt i Ernest Hemingways kjente bok «Og solen går sin gang». Våghalser fra hele verden kommer til Pamplona i juli for å delta i det farlige løpet.

Det arrangeres okseløp gjennom de trange gatene i Pamplona hver eneste dag under den åtte dager lange festivalen. Oksene slippes ut i gatene og skal løpe om lag 800 meter fram til tyrefekterarenaen i byen. Deretter blir oksene stilt foran matadorene.

Opptil 300 skadde i året
Antall skadde i de verdensberømte okseløpene ligger vanligvis på mellom 200 og 300 i året, melder NTB. Av disse blir rundt 3 prosent alvorlig skadd, og det hender at deltakere mister livet. Siste dødsfall i forbindelse med løpet var i 2009.

San Fermin-festivalen varer i en uke, til 14. juli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere