*Nettavisen* Nyheter.

Ble kristen - kan bli dødsdømt

Foto: Scanpix/Reuters

En afghansk mann er tatt for retten i Kabul fordi han konverterte fra islam til kristendom for 16 år siden. Han kan bli dømt til døden.

19.03.06 16:16

Den tiltalte Abdul Rahman ble arrestert forrige måned etter at familien hans gikk til politiet og beskyldte ham for å ha konvertert til kristendommen. Det er i strid med landets islamske lover.

Rahman, som anslås til å være 41 år gammel, er tiltalt for å ha forkastet Islam. Afghanistans konstitusjon er basert på islamsk sharia-lov, som sier at muslimer som forkaster sin religion, skal dømmes til døden.

Rettssaken begynte forrige torsdag. Under høringen skal tiltalte ha erkjent at han konverterte fra islam til kristendom for 16 år siden, da han jobbet blant afghanske flyktninger i nabolandet Pakistan, sier høyesterettsdommer Ansarullah Mawlavezada til AP.

- Vi er ikke mot noen av verdens religioner, men i Afghanistan er dette ulovlig og et angrep på islam. Aktor ber om dødsstraff, sier dommeren.

Rahman skal ha fått tilbud om frafall av tiltalen dersom han konverterer tilbake til islam, men han takket nei til tilbudet.

Dommen faller innen to måneder, og saken er den første i sitt slag i Afghanistan. 99 prosent av landets 28 millioner innbyggere er muslimer. Resten er hovedsakelig hinduer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.