Ble nektet å spille sekkepipe

Foto: Marte Aarthun/TV 2 Nettavisen

Calum ”Spud” Fraser ble kastet på gaten av dørvaktene da han troppet opp med en sekkepipe på puben The Scotsman i Oslo. - Jeg har aldri opplevd maken til velkomst, sier skotten som er i Oslo for å se fotballandskampen på Ullevaal.

20.08.03 17:16

Alt han ønsket var å skape god stemning for en skotsk gjeng som satt og koste seg med en halvliter på ”The Scotsman” i Karl Johans gate.

- Men da jeg dro frem pipa og spilte noen toner, ble jeg tvunget til å forlate puben. Jeg ble nektet å spille skotsk musikk på skotsk pub, forteller Calum ”Spud” Fraser (37), profesjonell sekkepipespiller, til TV 2 Nettavisen.

Aldri opplevd makan

Spud har reist verden rundt med sekkepipen sin, men han har aldri opplevd lignende velkomst.

- Hvorhen jeg har kommet, har folk elsket musikken min. Det er bare nordmennene som hittil ikke har likt de skotske tonene. Jeg ble glad over å finne en skotsk pub i Norge, men jeg har aldri opplevd maken til velkomst, sier Spud.

Reiser hjem

- Jeg er skuffet over nordmennene. Vi skal jo være ”fellow-vikings”, fortsetter Spud.

Spud er i Norge i forbindelse med onsdagens fotballoppgjør mellom Norge og Skottland på Ullevaal. Planen var å bli ut uka, men nå tror han at han tar hjemturen over Nordsjøen allerede i morgen. Inntrykket av nordmennene er at manerene deres er elendige.

- Hadde andre trubadurer

Eierne av The Scotsman avviser imidlertid at de har dårlige manerer.

- Vi mente ikke å være uhøflige mot skotten. Vi stiller oss ikke fremmed for sekkepipemusikk, men denne kvelden hadde The Scotsman andre trubadurer, sier avdelingsleder på The Scotsman, Tommy Norvik, til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.