RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ble skjenket i kuvøsen

Sist oppdatert:
Foreldrene er rystet etter at en sykepleier ved en feil fylte sprit i stedet for vann i kuvøsen til en fortidligfødt baby. Nå frykter de senskader på jenta si.

Episoden skjedde ved Astrid Lindgrens barnesykehus i Solna for ett år siden, melder Aftonbladet.

Den lille jenta ble født 16 uker for tidlig, og veide bare 790 gram da hun ble født. Hun ble derfor lagt i kuvøse. Da den kvinnelige sykepleieren skulle fylle vann på en av kuvøsens beholdere, tok hun feil dunk. Hun trodde hun fylte på destillert vann, mens det i virkeligheten var sprit.

Den lille jenta fikk i seg spriten gjennom sin tynne hud og gjennom luftveiene, og hadde 0.15 i promille da feilen ble oppdaget. Ifølge Aftonbladet oppdaget legene også at hornhinnene hennes var medtatt etter hendelsen.

Jenta har vært under jevnlig legetilsyn siden, og skal senere denne måneden til øyekontroll. Foreldrene har tro på at øynene er i orden, men sier de hele tiden lever i frykt for at episoden kan ha ført til senskader for jenta.

Foreldrene klaget inn sykepleieren, som denne uken fikk en advarsel etter feilen. Hun får imidlertid fortsette i jobben, noe som også var foreldrenes ønske. Sykehuset har i tillegg endret rutinene og bedret merkingen av de ulike dunkene, slik at det ikke skal være mulig å ta feil igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere