RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ble trakassert etter voldtektsanmeldelse - tok sitt eget liv

Foto: Faksimile (Facebook)
Sist oppdatert:

Foreldrene til Rehtaeh (17) gir overgriperne og et rettssystem som sviktet skylden for datterens død.

«Rehtaeh er borte i dag på grunn av fire gutter som mente det var OK å voldta en 15 år gammel jente og som syntes det var gøy å spre et bilde for å ødelegge hennes selvtillit og rykte», skrev moren på minnesiden på Facebook for datteren.

«Sviktet henne»
«All mobbingen, tekstingen og trakasseringen som aldri tok slutt bidro også, og til sist; rettssystemet som sviktet henne.

Dette er de menneskene som tok livet av min flotte datter!», lød budskapet fra moren, sammen med en oppfordring om å dele budskapet i kampen mot trakassering og voldtekt.

Rehtaeh Parsons var en 17 år gammel jente fra Halifax i Nova Skotia i Canada. Søndag ble hun koblet fra apparatene som holdt henne i live på sykehuset, tre dager etter at hun forsøkte å ta sitt eget liv, skriver cnn.com.

Vil se på saken på nytt
Til CNN sier familien at de onsdag hadde et nytt møte med påtalemyndigheten som ga forsikringer om at de vil se på saken på nytt.

Den kanadiske tenåringen ble trakassert og mobbet i over et år etter en påstått voldtekt, som ble etterforsket og senere henlagt. Ifølge familien var hun 15 år da overgrepet - en gruppevoldtekt - skal ha skjedd.

Et bilde som angivelig viser jenta idet hun har sex med en av guttene ble sendt og spredt på mobiltelefoner og pc-er.

Det var etter at denne trakasseringen begynte at Rehtaeh utviklet selvmordstanker, ifølge familien.

Tok aldri ut siktelse
Ifølge kanadisk lov vil det å spre et slikt bilde, selv om det skulle dreie seg om frivillig sex, falle inn under straffebestemmelsene om barnepornografi. Men politiet fant at bevisene var utilstrekkelig for å ta ut en siktelse.

Rehtaeh Parsons familie sier de håper at deres historie skal hjelpe andre som opplever noe lignende.

Sto fram som mobbeoffer
I fjor fikk en annen sak om mobbing og selvmord stor oppmerksomhet i Canada. Det var 15 år gamle Amanda som tok sitt eget liv etter langvarig nettmobbing.

Kanadisk politi satte inn store ressurser for å ta de som sto bak mobbingen.

I en YouTube-video som ble lastet opp 7. september fortalte jenta åpenhjertig om livet som mobbeoffer.

En måned senere ble hun funnet død. Hun hadde blitt lurt av en mann på nett og et toppløsbilde av henne ble spredd til venner og familie.

Mer fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere