RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blemme utløste voldsbølge

Foto: Arif Ali (AFP)
Sist oppdatert:
Newsweek innrømmer feil i en artikkel som vakte et voldsomt raseri og kostet 16 mennesker livet.

Søndag innrømmet det internasjonale nyhetsmagasinet Newsweek at artikkelen bladet publiserte 9. mai er feil. I artikkelen ble det påstått at amerikanske soldater i Guantanamo-basen hadde hånet koranen.

Legger seg flate
Avisen beklager til de pårørende etter de som døde som følge av demonstrasjonene som fulgte artikkelen.

- Vi beklager at vi gjenga noe av historien feil, og gir vår medfølelse til ofrene for volden, og til de amerikanske soldatene som har blitt rammet av dette, skriver redaktør Mark Whitaker i bladets siste nummer.

Whitaker sier at magasinet ukorrekt skrev at amerikanske militæretterforskere hadde bekreftet at personer hadde spylt koranen ned i toalettet, melder Reuters.

Upålitelig kilde
Avisen sier at informasjonen kom fra godt informerte personer i den amerikanske administrasjonen, men at kilden senere hadde sagt at han selv ikke hadde sett at dette hadde skjedd, og at det kan ha vært andre type dokumenter.

Artikkelen startet en voldelig protest i Afghanistan der 16 personer ble drept og mer enn 100 ble skadd. De voldelige demonstrasjonene spredte seg også til Pakistan, Indonesia og Gaza. Den siste uken har handlingen blitt fordømt i Egypt, Saudi Arabia, Bangladesh og Malaysia.

Pentagon sa til magasinet fredag at opplysningene var feil, og sa at denne typen påstander har blitt etterforsket tidligere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere