*Nettavisen* Nyheter.

Blind 13-åring sexmisbrukt

Den svenske jenta (13) ble med i Aktiva Synskadade fordi hun ble mobbet og ville ha venner. Isteden ble hun seksuelt misbrukt av en 60 år gammel leder i foreningen.

08.09.05 14:16

Jentas mor ble anbefalt å ta kontakt med Aktiva Synskadade for at 13-åringen skulle få seg noen venner.

- Der skulle min datter få treffe andre synshemmede og ha det gøy, sier moren til Aftonbladet. - Jeg overlot barnet mitt i deres varetekt.

I april 2003 traff jenta den da 60 år gamle lederen. Da de hadde kjent hverandre noen måneder, sa mannen at hun måtte «lære seg» og at det var bra at han som «var forsiktig» stod for «opplæringen».

- Jeg ble veldig redd første gang, og forsto ikke hva som skjedde, sier jenta til Aftonbladet.

- Han sa jeg absolutt ikke fikk fortelle noen om det som foregikk, da ville jeg ødelegge for både ham og foreningen.

13-åringen begynte å føle seg stadig dårligere. I enkelte perioder gikk det månedsvis mellom hver gang hun gikk på skolen. I oktober 2004 fant en kamerat ut om misbruket, og jenta ble innlagt på en barnepsykiatrisk avdeling.

- Når jeg tenker tilbake nå, er alt svart. Jeg vil bare fortrenge det som skjedde, sier hun til Aftonbladet.

Mannen, som i dag snart er 63 år, var med på å grunnlegge Riksföreningen Aktiva Synskadade i 1969. Foreningens målsetting er å gi synshemmede barn og ungdommer meningsfulle fritidsaktiviteter.

I juni ble mannen dømt til ett års fengsel og å måtte betale 60 000 kroner i erstatning til jenta. Selv nekter mannen for å ha begått overgrepene. Begge parter har anket dommen. Jentas forsvarer Ann-Christin Redmar mener tingretten ikke har tatt tilstrekkelig hensyn til jentas lave alder og handikap ved straffeutmålingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag