RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Reuters)

Blind mann flyr for verdensrekord

Sist oppdatert:
Den blinde briten flyr halve jorden rundt i microfly. Se video.

Miles Hilton-Barber mistet synet for 25 år siden. Men dette har ikke hindret han i å realisere drømmene sine. Nå flyr han halve jorden rundt i microfly.

Se videovindu nederst i saken

Mellomlandet i Thailand
Han tok av i London, og etter planen så skal han fly hele veien til Sydney. Hvis han klarer denne verdensrekorden, vil han samle inn én million pund som skal gå til arbeid blant blinde.

Hvis alt går som det skal, vil den 20 tusen kilometer lange turen vare i 56 dager.

Navigerer etter stemmer
I og med at 57-åringen ikke kan se, navigerer Hilton-Barber etter et GPS-styrt stemmeprogram som forteller han hvordan han skal fly.

- Da jeg var 18 år gammel, vervet jeg meg til luftforsvaret. Men de kastet meg ut fordi de mente synet mitt var for dårlig. Nå, 37 år senere, lever jeg ut alle drømmene mine ved å fly halve jorden rundt i microfly. Er det en ting jeg har lært, så er at ingen kan fortelle meg om jeg kan leve ut drømmene mine eller ikke, sier Hilton-Barber til Reuters.

57-åringen har gjennomført alle pilottreningene og eksamener som kreves, men på grunn av at han er blind, må han alltid ha med seg en kvalifisert reservepilot når han flyr.

Har flere verdensrekorder
I følge Reuters er ikke dette den eneste rekorden han sitter på. Tidligere har briten løpt 240 kilometer gjennom Sahara-ørkenen. Han har også deltatt i et elleve dagers maratonløp gjennom Kina, kjørt slede 400 kilometer over Antarktis og klatret et 5300 meter høyt fjell i Himalaya.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere