RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blir dårlig av Victoria

Foto: Ralf Hirschberger (EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Sveriges handikapombudsmann Lars Lööw reagerer kraftig på et bilde av kronprinsesse Victoria som klapper en fattig afrikaner på hodet, og går til angrep på det svenske kongehuset.

Lööw mener kongehuset gir folk inntrykk av at veldedighet er den beste måten å hjelpe andre på.

- Veldedighet bygger alltid på giverens premisser, sier handikapombudsmannen, som har reagert kraftig på et bilde som ble tatt av kronprinsessen i november i fjor, da hun besøkte Egypt i forbindelse med en FN-konferanse. På bildet klapper Victoria en ung, hjemløs kvinne på kinnet.

Kritisk til prinsessefond
- Jeg blir dårlig når jeg ser Victoria klapper noen på hodet, sier Lööw til Aftonbladet.

- Det er troen på at velgjørenhet er løsningen for å hjelpe mennesker med funksjonsproblemer, som holdes utenfor samfunnet, som gjør at jeg føler meg dårlig, utdyper han.

Lööw er også kritisk til Victoriafondet, som yter bidrag til handikappede barn, og som Lööw mener bidrar til å befeste forskjeller. Kronprinsesse Victoria er fondets høye beskytter.

Synes synd på Lööw
Det svenske hoffet synes synd på handikapombudsmannen.

- Han får ha sine meninger, men jeg synes han skal slutte å se på denne typen bilderhvis han blir dårlig av dem, sier hoffets pressesjef Elisabeth Tarras-Wahlberg.

- Jeg synes mest synd på ham. Han føler seg dårlig av noe de fleste av oss gjør før eller siden i livet – nemlig klapper noen på hodet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere