RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blir du voldelig ved fullmåne?

Politiet i Sussex har flere uniformerte tjenestemenn i gatene én natt hver måned.

En talsmann for politiiet i byen sør for London forteller at de har sett tendenser til økt vold ved fullmåne, og at dette muligens har å gjøre med hvordan månesyklusen påvirker menneskelig adferd.

Alkoholpåvirket
Spesielt synlig blir problemet når folk samtidig drikker alkohol i denne perioden.

- Forskere har funnet varierende resultater når de har undersøkt sammenhengen mellom vold og fullmåne. Selv har jeg gjort omfattende studier av antall voldssaker vi har hatt de siste årene og når i måne-syklusen de har funnet sted. Det er en åpenbar sammenheng, sier politiinspektør Andy Parr til avisen Brithton Argus.

- Generelt sett er folk mye mer aggressive enn tidligere. Jeg kunne godt tenke meg å bringe mine egne observasjoner videre til et universitet slik at noen kunne belyse temaet og forske mer på det, noe som ville være verdifullt for oss.

Varulver
Tiltaket med mer politi i gatene rundt fullmåne har ført til en rekke lokale vitser om at varulver, som ifølge myten er mennesker som forandres til ulvelignende skapninger ved fullmåne, er ute i bygatene.

- Når det er fullmåne, ser vi alle opp på himmelen og sier «å nei, alle idiotene kommer ut i kveld» melder en lokal dørvakt.

- Neste gang kommer jeg til å sjekke for hårete hender!

Gravitasjonskraften påvirker kroppen
På folkemunne blir det sagt at månen påvirker gravitasjonskraften i mennesker på samme måte som den forflytter vannet i sjøen, siden menneskekroppen inneholder 75 prosent vann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere