*Nettavisen* Nyheter.

Blir han millionslave i morgen?

Foto: (Urospredere)

Fredag faller dommen i Pirate Bay-saken. Risikerer fengsel og 115 millioner i erstatning.

16.04.09 14:02

Fredag faller sannsynligvis dommen mot de tiltalte i The Pirate Bay-saken i Sverige. Overfor BBC er Peter Sunde klar på at han tror de kommer til å vinne.

- Vi er ganske sikre på at vi kommer til å vinne, forteller han.

Derimot er han ikke så sikker på om det hele har så stor betydning. På bloggen til The Pirate Bay skriver de at dette på ingen måte er siste ordet i saken.

- Dette vil ikke bli den endelige avgjørelsen, det er bare den første før den tapende part kommer til å anke. Det vil ikke ha noen reell effekt på noe annet bortsett fra at det vil sette grunnlaget for debatten videre, så vi håper selvsagt vi vinner.

Gjengen har annonsert en pressekonferanse der ingen er invitert, men som vil bli streamet direkte på videotjenesten Bambuser fra klokken 13 fredag ettermiddag.

Om de dømmes risikerer de bøter på 115 millioner svenske kroner, og aktoratet har krever et år bak murene for hver av de tiltalte.

Sunde hevder fortsatt at de ikke har gjort noe ulovlig i Sverige, selv om de er tiltalt for å ha medvirket til å gjøre opphavsrettsbeskyttet materiale tilgjengelige.

- Vi tror fortsatt ikke vi har gjort noe ulovlig basert på svensk lov. Vi deler ingen filer, vi linker bare til materialet, forteller han til BBC.

Og han har en klar beskjed til de som tror eller håper at dette vil være slutten på tjenesten:

- The Pirate Bay vil fortsette. Ingenting kommer til å skje hvis vi taper, av en rekke grunner, ikke minst fordi vi umiddelbart vil anke saken, slår han fast.

Hvem tror du vinner rettssaken? Delta i avstemningen i toppen av saken!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag