*Nettavisen* Nyheter.

Blir hun den nye Knut?

Isbjørnungen ble reddet fra sin mor Vera. Nå kan hun bli den nye Knut. Se video

10.01.08 11:58

Den fire uker gamle isbjørnen i dyrehagen i Nürnberg, som ble satt til verden av isbjørnen Vera, er mest sannsynlig en hunn.

- Isbjørnens øyne har fortsatt ikke åpnet seg, og dets kjønnsorganer er ennå ikke fullt utviklet. Så det er jo fortsatt sannsynlig at bjørnen er en hann, opplyser visedirektør Helmut Maegdefrau til ulike reportere, melder AP.

Men fortsatt er den lille isbjørnen, som ble tatt fra sin mor Vera torsdag som følge av bekymringer over at hun kunne finne på å skade eller drepe babyen sin, er frisk, sterk og livsglad, ifølge Maegdefrau.

Se video på TV 2 Sumo:(Artikkelen fortsetter under videovinduet).

204913

Fire personer gir den lille bjørnen den omsorgen den trenger. Så langt har isbjørnbabyen en vekt på 1,75 kilo, og den legger stadig på seg etter å få i seg melk med høyt fettinnhold hver fjerde time.

Men det er hardt å være så liten. Så langt har babyisbjørnen ikke gjort stort annet enn å sove, sove og sove.

I Knuts fotspor
Isbjørnbabyen i Bayern er den første som blir fostret opp av mennesker siden Knut i dyrehagen i Berlin. Knut ble berømt da han ble reddet i 2006 etter at moren avviste ham.

Knut ble fostret opp og vokste, til stor glede for tusenvis av besøkende i Berlin Zoo. De fulgte hans utvikling fra en liten spretten isbjørnunge til voksenstørrelse.

Brutal skjebne
Den nye isbjørnungen ble reddet av sine dyrepassere. Så bra gikk det ikke med en annen isbjørnunge som ble født omtrent på samme tid.

Vokterne tror nemlig at Vilma tok livet av sine nyfødte unger og spiste dem.

Den nye «Knutine» vil ikke bli gjenforent med sin mor Vera i frykt for at den også kan bli mat. Den kontroversielle beslutningen om å oppdra isbjørnungen ble tatt etter at isbjørnmoren ble sett mens hun bar rundt på ungen i kjevene.

Ifølge Maegdenfrau var moren fullstendig forvirret.

God butikk
I dyrehagen i Berlin ble Knuts første bursdag feiet behørig den 5. Desember i fjor. Isbjørnens førte i sitt første leveår til en økning i besøket i dyrehagen på 20 prosent. Til forskjell fra Berlin, forsøker nå dyrehagen i Nürnberg å søke etter en annen morløs isbjørn eller brunbjørn som de kan oppdra sammen med Veras nyfødte isbjørnbaby. Dyrehagen regner med at de kan vise fram den nye isbjørnungen offentlig fra og med tidlig i april.

Da blir det også holdt en navnekonkurranse blant publikum før ungen får sitt endelige navn.

Men å følge i Knuts fotspor, kan bli hardt. Knut, som nå har nådd en vekt på 120 kilo, har sin egen blogg og et TV-show. Isbjørnen er også omtalt i pressen over hele verden.

Nå er han også for stor til å leke med dyrepasseren sin, Thomas Doerflein, og må møte voksenlivet på egen hånd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.