RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blir trakassert av folkemengde: - Kvinnene bør etterforskes for å oppføre seg forførende


OMRINGET: I videoen ser man to kvinner som er omringet av en stor gruppe menn. Nå blir kvinnene beskyldt for å ha forført og hisset opp mennene.
OMRINGET: I videoen ser man to kvinner som er omringet av en stor gruppe menn. Nå blir kvinnene beskyldt for å ha forført og hisset opp mennene. (Youtube)
Ny video skaper harme blant kvinneaktivister i Saudi Arabia.

Videoen du kan se nederst i denne saken har skapt store reaksjoner blant kvinneaktivister i Saudi-Arabia.

Videoen viser to kvinner som går gjennom en større gruppe med menn. De to kvinnene får stor oppmerksomhet fra mennene. Gjennom støyen fra de oppglødde mennene kan man høre fortvilte skrik fra kvinnene.

Hendelsen ble etterforsket av politiet i Saudi-Arabia, og seks menn ble tatt inn til avhør.

Nå blir kvinnene i videoen beskyldt for å ha oppført seg provoserende, og for å ha oppført seg på en «forførende og fristende» måte, skriver Daily Mail.

Sammen med påstandene er det offentliggjort en video som viser disse kvinnene når de kjører til stedet på en firehjuls motorsykkel. Kvinnene, dekket i heldekkende abaya og hijab, skal ha kastet en agal mot mennene på en  «forførende og fristende». En agal er en hodering som brukes rundt arabiske hodeplagg.

Den juridiske rådgiveren Yehia al-Shahrani, sier til det statlige nyhetsstedet Sabq news at det ville vært urettferdig å etterforske mennene uten å etterforske kvinnene som hisset opp stemningen og lot dette skje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere