RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blodbad i hellig by

Sist oppdatert:
Minst 110 mennesker er drept etter to blodige selvmordangrep i Irak torsdag. I Karbala slo en selvmordsbomber til ved et av sjiamuslimenes helligste steder.

Selvmordsbomberen i Karbala sprengte et belte fylt med stålkuler og en granat i nærheten av graven til Iman Hussein i Karbala, melder AP.

50 mennesker ble drept og 69 skadd i eksplosjonen. Karbala, som ligger 80 kilometer sør for Bagdad er et senter for sjiamuslimske pilegrimer. Dette er det blodigste enkeltangrepet i byen siden desember 2004, og det verste angrepet i Irak siden juni i fjor.

Veibombe

Like etter angrepet ble en amerikanske militærkonvoi rammet av en veibombe. Fem amerikanske soldater ble drept i angrepet, melder Ap.

Det blodigste angrepet i Irak siden invasjonen i 2003 skjedde i Karbala i mars 2004. Da ble 181 mennesker drept av flere selvmordsbombere, granater og veibomber.

Rekrutter
I Ramadi ble minst 60 personer drept torsdag da en selvmordsbomber sprengte seg selv blant en gruppe politimenn og militærrekrutter, melder Reuters. MInst 70 personer ble skadd, melder Reuters. Flere amerikanske soldater skal være blant de skadde.

Den siste tiden har det vært flere slike aksjoner i området. Mye tyder på at det er sunni-arabere som står bak aksjonene.

Bilbombe
I Bagdad eksploderte tre bilbomber. To av eksplosjonene ble utløst av selvmordsbombere. To personer ble drept og seks skadd i angrepene, melder AP.

Onsdag ble minst 53 mennesker drept i flere angrep. Det største angrepet skjedde under en begravelse øst for Baqouba, der 32 personer i begravelsesfølget ble drept av en selvmordsbomber.

Gissel
Irakiske militante har nå forlenget tidsfristen på å ta livet av et jordansk gissel. Den militante gruppen krever løslatelsen av en kvinnelig selvmordsbomber som mislyktes i hennes forsøk på å sprenge seg selv og flere i luften, melder Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere