RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blodbad på Gazastripen

Sist oppdatert:
Mellom 13 og 20 personer ble drept og 30 såret i et israelsk angrep mot en treningsleir i de midtre deler av Gazastripen mandag kveld. Se web-TV her.

En israelsk militærtalsmann bekreftet at landets flyvåpen hadde vært i aksjon.

Flyvåpenet angrep en idrettsplass som ble brukt til opplæring i våpenbruk, sa den ikke navngitte talsmannen. De drepte skal ha vært medlemmer av den ytterliggående islamistgruppen Hamas som drev opplæring i våpenbruk i byen Shijaia.

Angrepet var det hardeste mot mål i Gazastripen på nesten fire måneder. Den nye voldsbølgen i Midtøsten kan ifølge politiske observatører skape vansker for Israels planer om tilbaketrekking av soldater og bosettere fra Gazastripen innen utgangen av 2005.

Såret
Ifølge medisinsk personell i Shijaia ble rundt 30 såret i angrepet. Det største sykehuset i Gaza by ble fylt opp med skadde, og Hamas-talsmannen Mushir al-Masri sa til nyhetsbyrået Reuters at angrepet raskt ville bli hevnet.

Israelske stridsvogner ved en grenseovergang mellom Israel og Gaza-stripen skjøt med kanoner mot byen. Mannskapene besvarte skyting fra palestinere i området med lettere våpen, fortalte øyenvitner i området.

Tallene på døde varierte mellom 13 og 20 i ulike meldinger fra Shjiaia. Ifølge nyhetsbyrået AFP deltok også israelske fly eller kamphelikoptre i det voldsomme angrepet mot byen, men israelske militærtalsmenn ville ikke kommentere saken.

Trening
Hamas-aktivister skal ha drevet militær trening på en fotballbane da israelerne åpnet ild mot dem, sa en talsmann for islamistbevegelsen. Ifølge denne talsmannen skjøt israelerne fra en stilling ved kibbutzen Nahal Oz, nær grensen mot Gazastripen.

Shijaia regnes som et viktig støttepunkt for Hamas. Hamas har tatt på seg skylden for en dobbelt selvmordsaksjon som drepte 16 mennesker på to busser i Beersheba i det sørlige Israel tirsdag, de første slike angrepene på nesten et halvt år.

Den israelske militærtalsmannen sa at Hamas-aktivistene i Shihaija fikk opplæring i bruk av sprengstoff og av raketter av typene RPG og Qassam. Dessuten trente de på infiltrering av sivile samfunn og militære stillinger, tilføyde han.

(©NTB-Reuters-DPA)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere