RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blodbad på hellig sted

Sist oppdatert:
En kraftig bombe eksploderte midt i en menneskemengde i en avsidesliggende by sørvest i Pakistan lørdag kveld. Til nå er 32 mennesker er rapportert drept.

Tusenvis av troende Shia-muslimer var samlet utenfor en helligdom nær byen Naseerabad, om lag 350 kilometer sør for byen Quetta, da bomben gikk av rundt klokken 22.20 lokal tid, 18.20 norsk tid. Over 40 personer skal være skadet i eksplosjonen.

Det opplyser en talsmann for det lokale politiet, Mubarak Ali, til nyhetsbyrået AP.

Ingen har til nå tatt på seg ansvaret for angrepet, og politiet opplyser at de etterforsker hendelsen.

Kroppsdeler over alt
- Det var en kraftig bombe. Det var blod og kropsdeler over alt, sier en annen politibetjent, Mehrab Khan, til AP.

Han opplyser at de døde og sårede, noen av dem livstruende skadd, ble sendt til et sykehus like i nærheten. Han regnet med at tallet på døde vil stige.

- Akkurat nå er folk sinte. De jamrer og gråder. Noen av dem har blokkert veien inn tilbyen og vi prøver å få situasjonen under kontroll, sier Khan.

Voldelig historie
Pakistan har en historie på religiøs vold, hvorav rivaliserende ekstreme grupper fra sunni- og shia-muslimer får mesteparten av skylden. Av Pakistans 150 millioner innbyggere, er rundt 80 prosent sunni-muslimer, mens shia-muslimene utgjør rundt 17 prosent.

De aller fleste muslimene lever fredfullt side om side, men små militante grupper på hver side går med jevne mellomrom til angrep. Splittelsen mellom sunni og shia muslimene stammer helt tilbake til det syvende århundre og bunner i uenighet om hvem som er profeten Mohammeds rette arvinger.

Det var lørdag kveld ingen indikasjon på at angrepet har sammenheng med torsdagens sammenstøt mellom avhoppere stammemedlemmer og regjeringsstyrker i en annen by i provinsen Baluchistan, hvor minst 30 personer ble drept.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere