*Nettavisen* Nyheter.

Blodbad på t-banen

Foto: (Reuters/Scanpix)

Så mange som 50 mennesker kan være drept og rundt 100 er skadd etter en eksplosjon i undergrunnen i Moskva. Myndighetene hevder en selvmordsbomber står bak.

06.02.04 10:55

En eksplosjon rammet fredag morgen undergrunnen i Moskva. Redningsmannskaper bekrefter at 40 mennesker ha mistet livet. Ifølge en talsmann for katastrofedepartementet har så mange som 50 mennesker blitt drept.

Eksplosjonen skjedde ifølge AFP i en t-banevogn klokka 8.40 lokal tid, midt i morgenrushet.

Det ble sett røyk komme ut av stasjonen, som er evakuert, ifølge Interfax. Mer enn 100 brannbiler og ambulanser befant seg fredag morgen på stedet. Redningsmannskaper hjalp blant annet overlevende med å komme seg ut via T-banesporene. Det er også kommet meldinger om at brannen har spredd seg i tunnelen. To timer etter eksplosjonen hadde om lag 700 overlevende blitt evakuert fra T-banen.

Ifølge en talskvinne fra katastrofedepartementet ser det ut til at eksplosjonen skjedde på et tog mens det var på vei mellom stasjonene Paveletskaja og Avtozovodskaja. Minst én stasjon er evakuert.

Klikk på bildet for å forstørre.

Trolig selvmordsaksjon
Den russiske sikkerhetstjenesten FSB mener at eksplosjonen var et angrep, og myndighetene hevder en selvmordsbomber står bak.

Mistanken retter seg mot tsjetsjenske opprørere som flere ganger tidligere har utført terrorangrep i Moskva og andre steder i Russland.

Russlands president Vladimir Putin fordømte fredag formiddag bombeaksjonen og kalte terrorisme for «det 21 åhundredes pest».

Flere bomber
I desember mistet 14 mennesker livet da to selvmordsbombere sprengte seg i lufta utenfor Hotell National like ve Den røde plass i hjertet av den russiske hovedstaden. Fem dager senere mistet en bombeekspert livet da han skulle uskadeliggjøre en bombe som var forlatt i Moskva sentrum.

I sommer ble dessuten 14 personer drept og flere titall såret da en kvinne fra Tsjetsjenia sprengte seg i luften under en rockefestival i byen.

Om seks uke er det presidentvalg i Russland. Nåværende president Vladimir Putin går ifølge målingene mot en sikker seier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag