Blodbad var «teknisk feil»

Foto: (Foto: AFP/Scanpix)

Barn og kvinner på Gaza ble drept av granater mens de sov. Israel skylder på teknisk feil.

09.11.06 17:38

Den israelske statsministeren Ehud Olmert sa torsdag at det israelske artilleriilden som drepte 18 sivile palestinere på Gaza-stripen skyldes teknisk feil, melder nyhetsbyrået AP.

Gatene i Beit Hanun i Gaza var fulle av blod og kroppsdeler spredd rundt etter at fem granater traff en sivil bosetning mens fok sov. Bildene sjokkerte hele verden

- Jeg er lei meg
Olmert sier i forbindelse med en forretningskonferanse at han angrer på onsdagens blodbad.

-Jeg er veldig ukomfortabel med denne hendelsen. Jeg er veldig lei meg, sa Olmert. Han la også til at han personlig hadde undersøkt bakgrunnen for granatangrepet.

- Denne hendelsen¿var feil. Det var ikke et planlagt angrep, sier han.

- Det var en teknisk feil av det israelske artilleriet. Jeg undersøkte det, og jeg kan nå bekrefte det, sier han.

Fortsetter operasjon
Han legger til at Israel likevel vil fortsette sine militæroperasjoner mot Gaza så lenge angrepene med palestinske raketter fortsetter.

Olmert sier Israel vil gjøre det de kan for å unngå lignende feil Han advarte likevel om at lignende tragedier er mulige.

- Det kan skje, sier han.

Olmert la til at artilleriskytsen var beregnet på en plass nord i Gaza hvorfra rakettskavdroner angriper Israel.

Vil møte Abbas
Olmert har også bedt om et møte med den palestinske presidenten Mahmoud Abbas,

-Han vil bli overrasket når han møter meg hvor langt vi er villige til å gå. Jeg kan tilby ham mue, sier Olmert. Han utdypet ikke dette noe nærmere.

Olmert sa også at han var villig til å møte Abbas når tid som helst, men at det er Abbas som legger hindringer i veien for dette.

Fredssamtaler mellom Israel og Paletinerne har stått i stampe i årevis. Abbas har tidligere sagt at han er klart til å møte Olmert. Men han vil ha garantier for at møtet skal føre til resultater.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.