*Nettavisen* Nyheter.

Blodig håndkle kan føre til Madeleine

Foto: (Foto: Scanpix)

Tidligere ukjent DNA-spor i jakten på Madeleine.

03.12.07 16:18

En anonym kilde forteller til den britiske avisen Sunday Express at politiet har funnet nye DNA-spor i jakten på Madeleine McCann, skriver Sunday Express .

Opplysningene er ikke bekreftet av portugisisk politi.

Søket etter den forsvunne jenta skal ha ført etterforskerne til en forlatt gård utenfor Praia da Luz. Det skal det ha blitt funnet et blodig håndkle som kan knyttes til 4-åringen.

Telefonavlytting
Portugisisk politi skal ha tatt opp funnene, da de besøkte det rettsmedisinske laboratoriet i Birmingham. Telefonavlytting skal ha ført politiet til gården, som ikke ligger langt fra feriebyen der hvor jenta forsvant.

Både det blodige håndkleet, en veske og en brødbit ble sendt til laboratoriet for videre undersøkelser.

Holder ikke som bevis
Under denne ukas besøk fikk politiet ifølge avisens kilde, vite at DNA-analyser til en viss grad matchet Madeleine. Resultatene skal imidlertid ikke være så entydige at de holder som bevis ved en rettssak.

Kilden opplyser også at det ble funnet tekstilfibre som stemmer overens med leiebilen som foreldrene brukte i perioden etter at Madeleine forsvant.

Foreldrene, Kate og Gerry McCann, er fortsatt formelt mistenkt etter at Madeleine forsvant fra ferieleiligheten i Praia da Luz i Algarve 3. mai.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.