*Nettavisen* Nyheter.

Blodig homoparade

Foto: (Reuters/Scanpix)

Minst 70 personer er arrestert etter bråk rundt en omstridt homoparade i Moskva.

27.05.06 23:51

Lørdag var det 13 år siden homofili ble tillatt i Russland, og Moskvas homofile ønsket å markere dette med en homoparade. Men byens myndigheter la end forbud mot paraden, fordi den kunne utløse vold mellom de homofile og religiøse og nasjonalistiske grupper.

Rundt 1000 opprørspoliti var utplassert nær Den røde plass for å hindre paraden, og for å hindre voldelige sammenstøt. Da en gruppe homofile aktivister prøvde å legge ned blomster på graven til den ukjente soldat, gikk politiet til aksjon. Samtidig angrep også nasjonalister og religiøse de homofile, som ble slått og sparket.

- Moskva er ikke Sodoma, ropte anti-homo-aktivistene.

Det kom også til tumulter mellom ultranasjonalister og homofile aktivister. Til sammen ble mer enn 70 mennesker arrestert, deriblant 50 homoforkjempere og 20 fra de nasjonalistiske og religiøse gruppene.

Senere skulle de homofile gruppene demonstrere utenfor kontoret til Moskvas ordfører Juri Lusjkovs kontor. Lusjkov har tidligere gått hardt ut mot de homofile.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Reuters/Scanpix)

Men kort tid før de homofile skulle samle seg, løp grupper av nasjonalistiske ungdommer til plassen. De ropte «Ære til Russland» og skjendet regnbueflagget, som er et symbol for de homofiles rettigheter.

- Dette er en parade for de perverse, sa en kvinne som kalte seg Irina, mens hun viste frem et ikon av Madonna.

- Dette er skitt, som er forbudt av Gud. Vi må rense verden fra denne skitten, la hun til.

Et medlem av den tyske Riksdagen, Volker Beck, ga et tv-intervju, da rundt 20 nasjonalistiske ungdommer omringet ham og banket ham opp. Volker Eichler, en homoaktivist fra Berlin, sier til AP at politiet ikke gjorde noe forsøk på å stanse volden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag