RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blodig på Sri Lanka

Sist oppdatert:
Sri Lanka opplevde onsdag sin blodigste dag siden våpenhvilen i 2002. Nå frykter flere at landet på nytt rammes av borgerkrig.

Følg denne saken på mobil. Mer enn 40 mennesker er blitt drept på Sri Lanka den siste uken. Onsdag var den blodigste dagen siden våpenhvilen ble inngått i 2002, melder Associated Press. I den nordøstlige havnebyen Trincomalee ble 16 personer drept i to eksplosjoner og i et påfølgende opprør hvor en gruppe singalesere angrep tamiler.

Anklager
Torsdag hevdet De tamilske tigrene at regjeringsstyrker hadde drept to av deres menn, noe regjeringen selv benekter. «Tigrene» anklager også hæren for å ha støttet opp om angrepet på tamilene i Trincomalee.

Regjeringen svarer med å beskylde De tamilske tigrene for å stå bak eksplosjonene som utløste opprøret.

Som følge av den spente situasjonen har hjelpearbeidere i området stanset sine operasjoner inntil videre. De er i området for å hjelpe til med oppbyggingen etter tsunamien som rammet det nordøstlige Sri Lanka hardt i 2004.

Frykter borgerkrig
Flere diplomater frykter nå at Sri Lanka skal vende tilbake til borgerkrigen som preget landet i to tiår.

Analytikere mener at De tamilske tigrene kan komme til å trekke seg ut av de planlagte fredssamtalene neste uke.

- De siste dagers hendelser viser at De tamilske tigrene prøver å provosere regjeringsstyrkene til gjengjeldelsesaksjoner. Når det skjer, vil krigen starte igjen, sier Iqbal Athas, analytiker i tidsskriftet Jane’s Defence Weekly. Han tror fredssamtalene nå henger i nå i en særdeles tynn tråd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere