RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blodig palestinsk valginnspurt

Sist oppdatert:
En sidegren til valgfavoritt Mahmoud Abbas egen Fatah-bevegelsen åpnet fredag ild mot israelske soldater og etterlot én drept og tre skadde. Søndag går palestinerne til urnene.

Etter et møte med representanter for martyrbrigaden Al Aqsa i Nablus sist torsdag meddelte Mahmoud Abbas pressen at den voldelige Fatah-fraksjonen var villig til å støtte lederkandidatens våpenhvileforhandlinger.

Likevel har Al Aqsa nå tatt på seg ansvaret for angrepet på israelske soldater fredag, skriver nyhetsbyrået AP.

Leder soleklart
Palestinerne var ikke alene om å skape blodsutgytelse fredag. Ved Gaza-bosetningen Netzarim skjøt og drepte israelske styrker en 23 år gammel mann, som de hevder var bevæpnet med antitank-raketter.

Fungerende leder for palestinerne, Mahmoud Abbas, ligger på med en 65 prosents oppslutning på meningsmålene soleklart foran sin eneste reelle utfordrer til å bli Yasser Arafats etterfølger etter valget søndag.

Utfordrer innbrakt to ganger
Utfordreren Mustafa Barghouti, som ifølge målingene støttes av 22 prosent av palestinerne, ble fredag for andre gang innbrakt av politiet etter å ha forsøkt å ta seg inn i gamlebyen i Jerusalem. Barghouti, som bor på Vestbredden, ønsket å be i den hellige byen.

Han ble fredag sluppet fri ved en vaktpost på Vestbredden etter flere timer i avhør.

Det stiller tilsammen sju presidentkandidater til valg søndag. De fem siste har alle oppslutninger på to prosent og mindre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere