RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: FAISAL MAHMOOD (REUTERS)

Blodig redningsaksjon i Pakistan

Sist oppdatert:
Søndag viste pakistansk politi fram likene av terroristene som tok gisler i Rawalpindi.

Søndag formiddag lokal tid annonserte pakistans militære at 42 gisler hadde blitt reddet i det blodlige oppgjøret mellom pakistanske og talibanske soldater, melder AFP.

- Militæraksjonen er over, og den har vært svært suksessfull. Vi har reddet et stort antall av gislene, sier militærtalsmann majorgeneral Athar Abbas til Pakistans statlige tv søndag formiddag lokal tid.

Døde Taliban-soldater ble også vist fram for pressen. Fire Taliban-soldater, to soldater og tre gisler ble drept i aksjonen. En Taliban-soldat ble tatt levende.

Tok 45 gisler

Det hele startet 18 timer tidligere da ni Taliban-soldater gikk til angrep på en militærforlegning i Rawalpindi. I den første skuddvekslingen utenfor militærområdet ble fire Taliban-soldater og seks pakistanske militære drept.

De resterende opprørerne tok deretter 45 gisler i det pakistanske militære hovedkvarteret i Rawalpindi.

Abbas forteller at opprørerne var tungt bevæpnet, og at de hadde selvmordsvester på seg. Mot slutten av aksjonen skal flere av opprørerne ha utløst bombene og dermed tatt sitt eget liv.

Hørte eksplosjoner
Redningsaksjonen startet før daggry søndag.

Journalister på stedet fortalte at de hørte skudd og flere eksplosjoner fra stedet hvor gislene er blitt holdt fanget, like ved hærens hovedkvarter i Rawalpindi. Flere militærambulanser befant seg ved hovedkvarteret, og et helikopter svevde over området mens aksjonen pågikk.

Like før klokken 06.00 kom det flere eksplosjoner og skudd fra garnisonen der opprørerne oppholdt seg sammen med gislene. Like etter ble det klart at gislene var frigitt.

Dette var det tredje Taliban-angrepet på én uke. Angrepet kom samtidig som Pakistans militære planla en offensiv sør i Waziristan, men så angrep altså Taliban først.

Innenriksminister Rehman Malik gjorde det klart lørdag, at angrepet i Rawalpindi ikke vil stoppe offensiven mot Taliban i Waziristan.

- Jeg ønsker å si til Taliban at det vi gjorde mot dere i Swat, skal vi også gjøre her, sa han og viste til de tidligere kampene i Swat-dalen der Taliban ble drevet ut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere