Blodige angrep i «trygg» sone

Foto: (Reuters)

10 personer ble drept i to eksplosjoner innenfor den grønne sonen i sentrum av Bagdad torsdag.

14.10.04 21:46

Seks irakere ble drept i en eksplosjon i en populær café. Fire amerikanere døde like etter i en eksplosjon på et marked i nærheten, melder Associated Press. Minst 20 mennesker ble skadd i angrepene.

- Informasjonen vi har fått tyder på at angrepene var selvmordsoperasjoner, sier Iraks nasjonale sikkerhetsrådgiver, Qassem Dawoud, til AP.

I så fall er dette første gang selvmordsbombere har klart å komme seg inn i det strengt bevoktede området som huser den amerikanske ambassaden og det irakiske regjeringshovedskvarteret.

De fire amerikanerne var ansatt i det private sikkerhetsselskapet DynCorp, opplyser en amerikansk tjenestemann til AP. To av de skadde var ansatt i det amerikanske utenriksdepartementet, legger han til.

Ifølge en talsmann for de amerikanske styrkene skyldtes begge eksplosjonene «håndbårne» sprenglegemer, men det er ikke bekreftet om selvmordsbombere sto bak.

En gruppe ledet av den terrormistenkte jordaneren Abu Musab al-Zarqawi har tatt på seg ansvaret for drapene.

Torsdag morgen ble en kvinnelig irakisk journalist skutt og drept av menn i en forbipasserende bil. Journalisten arbeidet for en kurdisk TV-stasjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.