RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blodige kamper i Libanon

Sist oppdatert:
Minst 48 drept i kamper mellom islamister og sikkerhetsstyrker nær flyktningleir.

Minst 23 soldater i den libanesiske sikkerhetsstyrken mistet livet i de blodige sammenstøtene, melder AP. Også 19 islamister med mulige forbindelser til al-Qaida er drept, ifølge libanesisk tv. Seks av de drepte er sivile.

Verste siden 80-tallet
Kampene pågår fortsatt, og dette er de verste sammenstøtene på over to tiår i Tripoli, Libanons nest største by. Urolighetene førte søndag til at nabolandet Syria stengte grenseovergangen mot Nord-Libanon.

Kampene foregikk i morgentimene søndag i byen Tripoli nord i landet og i nærheten av en palestinsk flyktningleir. Beboere i flyktningleiren hevder også at 12 sivile er drept eller skadd, men dette tallet er ikke bekreftet.

Medisinske kilder i leiren oppgir at fire sivile, deriblant to barn, er drept, mens 45 skal være skadd i kampene.

Ti soldater ble også skadd, opplyser hæren. Den libanesiske hæren har lenge stått i stilling rundt flyktningleiren. Øyenvitner forteller søndag at væpnede menn har overtatt hærens posisjoner ved inngangen til flyktningleiren Nahr el-Bared.

Opprørerne skal også ha skutt mot veien inn mot byen og angrepet et militært kjøretøy. Hæren sendte inn forsterkninger og kampene fortsetter.

Uten kontroll
Urolighetene i flyktningleiren brøt ut etter en voldsom skuddveksling i en bydel i Tripoli, der sikkerhetsstyrker og opprørere fra gruppen Fatah Islam støtte sammen. Opprørsgruppen er en avlegger av en pro-syriske Fatah-gruppe som igjen brøt med den palestinske Fatah-bevegelsen på 80-tallet. De pro-syriske utbryterne har sitt hovedkvarter i Syria, og libanesiske sikkerhetsstyrker sier gruppen nå har forbindelser med al-Qaida.

Inne i Tripoli foregår kampene i bydelen Zahriyeh. Gatene ligger folketomme, og innbyggerne holder seg innendørs.

Befolkningen i byen er hovedsaklig sunnimuslimsk, og muslimske fundamentalister har lenge hatt tilhold i byen.

Flere av de palestinske flyktningleirene rundt om i landet kontrolleres av væpnet gerilja og er blitt fristeder for kriminelle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere