*Nettavisen* Nyheter.

Blodige kamper i Somalia

Unionen av Islamske Domstoler har drept flere hundre etiopiske soldater i nye sammenstøt.

22.12.06 12:17

I tillegg har Unionen av Islamske Domstoler tatt over kontrollen i en rekke områder. Dette hevder generalsekretær for Unionen av Islamske Domstoler, Mahmoud sheik Ibrahem, fredag.

- Vi har tatt full kontroll over byen Idale, som ligger rundt 60 kilometer sør for Baido hvor overgangsregjeringen holder til. 203 etiopiske soldater er drept, og flere hundre skadd. Senere skal vi vise dere ID-kortene til flere døde etiopiske soldater. I tillegg er 20 av våre soldater drept og rundt 60 skadd i de harde kampene, sier Mahmoud sheik Ibrahem.

I tillegg vil Unionen av Islamske Domstoler i løpet av fredag vise bilder av etiopiske soldater som er tatt til fange. Ibrahem ber de etiopiske soldatene om å legge ned våpnene, og lover at de da vil bli tatt hånd om.

Full krig
Han sier at de er på randen til full krig med Etiopia.

- En full krig kommer til å bryte ut i morgen eller dagen etter, sier Sheik Ibrahim til Journalister i hovedstaden Mogadishu, melder flere arabiske medier.

Ibrahim har kritisert Den arabisk liga og Den afrikanske union for sin taushet rundt en etiopisk invasjon i Somalia.

Sheik Ibrahim hevder også at krigen forsetter i byene Daynunay og Manas, som ligger henholdsvis 30 kilometer sørøst og sørvest for regjeringsbasen Baidoa. Men han vektlegger at de fører en krig mot Etiopia og ikke med overgangsregjeringen i Somalia.

- Vi er i krig med Etiopia, men ikke med overgangsregjeringen, sier sheik Ibrahem.

Nye forhandlingssamtaler
Onsdag ble Unionen av Islamske Domstoler og overgangsregjeringen i Somalia enige om å inngå nye forhandlingssamtaler. Les mer her

Unionen av Islamske Domstoler tok kontroll over store deler av det sørlige og sentrale Somalia tidlig i sommer. Somalia har manglet en effektiv regjering og statsadministrasjon siden diktatoren Mohamed Siad Barre ble styrtet i 1991. En midlertidig regjering kom på plass for to år siden, men har ikke klart å få kontroll i det fattige landet med ti millioner innbyggere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.