RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blodige kamper mellom afghanske krigsherrer

Bilde fra dokumentarfilmen "Home of the brave", om USAs spesialstyrker i Afghanistan.
Bilde fra dokumentarfilmen "Home of the brave", om USAs spesialstyrker i Afghanistan. Foto: TV 2
Opptil 45 afghanere skal være drept i kamper mellom rivaliserende krigsherrer nord og sør i Afghanistan, melder afghanske kilder.

I den sørlige provinsen Helmand er om lag 40 personer drept i kamper mellom to kommandanter som begge regnes som lojale til president Hamid Karzai, meldte det afghanske nyhetsbyrået Bakhtar lørdag ifølge NTB-Reuters DPA.

Blant de drepte er tre kvinner og 12 andre sivile som ble fanget i kryssild. Mange sivile ble også såret i sammenstøtet som skapte kaos på en markedsplass i byen Greshek, 48 mil sørvest for Kabul. Tidligere på dagen anslo AIP dødstallet til 25.

- Begge fraksjonene brukte tunge våpen og flere butikker ble ødelagt, sier et vitne til nyhetsbyrået AIP som har base i Pakistan.

En politimann sier til Reuters at kampene brøt ut fredag etter at politiet skjøt mot militære kjøretøy som nektet å stanse. Kjøretøyene tilhørte eks-kommandanten Haji Idrees, som skal ha vært blant de drepte. Amerikanske soldater har reist til området, ifølge lokale kilder.

Nord i Afghanistan brøt det samtidig ut kamper mellom fraksjoner som er lojale mot henholdsvis tadsjikeren Ustad Atta Mohammed og usbekeren Abdul Rashid Dostum. Begge har fått stillinger i Karzais regjering, men kampen om landområdene i nord fortsetter. Kampene brøt ut fredag ettermiddag i provinsen Sar-i-Pul, ifølge en kommandant som tilhører styrkene til Atta.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere