RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blogger hevder dette er en øgle på Mars

Foto: NASA
Sist oppdatert:
Spekulerer på om NASA utplasserer dyr på den røde planeten.

En blogger fra Japan har gjennomgått en rekke offisielle Mars-bilder, og hevder han har klart å finne en øgle på ett av NASAs mange fotografier som er tatt på den røde planeten.

Den ikke-navngitte bloggeren fra Japan varslet nettstedet UFO Sightings om «funnet».

Nettstedet har videre spekulert på om NASA kan ha utplassert livsformer på Mars som et vitenskapelig eksperiment.

Rotte eller øgle?
Den såkalte skapningen, som konspirasjonsteoretikerne mener er en rotte eller en øgle, kom til syne på offisielle Mars-bilder som NASA publiserte på sine egne hjemmesider i mars måned.

Fotografiet ble tatt med kameraet på Mars-kjøretøyet «Curiosity».

«Denne merkelige skapningen ble oppdaget på Mars av en person i Japan i mars,» skriver Scott C. Waring, som driver nettstedet UFO Sightings, i et innlegg.

«Driver NASA og slipper dyr fra små kamre i kjøretøyet og ned på overflaten til Mars for å utføre tester?» spekulerer Waring, og oppfordrer samtidig leserne til å komme med sine synspunkter rundt bildet.

Ligner mest på en stein
På bildet som er postet av den japanske bloggeren, ser det ut til at «skapningen» har både bein og en hale. Avisen The San Francisco Chronicle påpeker imidlertid at «skapningen» på originalbildet ligner mest på en stein.

Dette er ikke første gangen at konspirasjonsteoretiker hevder de har funnet livsformer i NASAs bilder fra planeten Mars.

I 2008 var det spesielt ett blide som fattet interesse blant UFO-entusiastene, og mange av dem spekulerte på om steinformasjonene på bildet var en mulig marsboer.

Jakter på liv
«Curiosity» landet på den røde planeten 6. august, 2012. Kjøretøyet er blitt brukt til å analysere jordsmonnet på Mars’ overflate. Hensikten med eksperimentet var å undersøke om planeten hadde eller har forutsetningene til mikrobiologiske livsformer.

Så langt har ikke NASA klart å påvise noen spor av livsformer på den røde planeten.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere