RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blokkerte veier med olje

Sinte demonstranter blokkerte onsdag en av hovedveiene inn til Jerusalem med spiker og flytende olje.

Motstandere av regjeringens plan om å fjerne israelske bosettinger på Gaza har lovet å kjempe mot tilbaketrekkingen med alle midler. I morgenrushet onsdag stoppet de trafikken på hovedveien melom Jerusalem og Tel Aviv ved å kaste spiker og flytende olje ut i veibanen.

Ingen personer ble skadd, men mange biler ble ødelagt, melder nyhetsbyrået AP.

- Når vi finner ut hvem som gjorde dette, vil vi forfølge dem med alle midler loven gir mulighet til. Dette kunne ført til en fryktelig ulykke, sier sikkerhetsminister Gideon Ezra, og lover en rask og kraftig reaksjon.

Nye aksjoner
Ifølge politiet har demonstrantene truet med å blokkere en rekke veier også i ettermiddagsrushet onsdag.

En gruppe som kaller seg «Nasjonalt hjem» har truet med å blokkere minst et dusin veier klokka 17 i ettermiddag, lokal tid. Samme gruppe stoppet sist måned trafikken på en rekke veien ved å sette fyr på bildekk og la tenåringer sette seg ned i veibanen.

Vil forgifte vannet
Politiet opplyser også at de har arrestert flere motstandere av tilbaketrekkingsplanene, etter at disse truet med å ødelegge vannforsyningene og strømforsyningen i flere områder.

- Vi har informasjon, som er bekreftet etter flere arrestasjoner, at det er planer om å ødelegge infrastrukturen. Dette er farlig, sier en politimann til den israelske hærens radio.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere