RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bønnfaller om å slippe gisler fri

Fortvilte slektninger av de 80 sjiamuslimene som er tatt som gisler i den irakiske byen Madaen, bønnfaller gisseltakerne om å la gislene slippe fri.

De sunnimuslimske og væpnede gisseltakerne truer med å ta livet av gislene.

En sjiamuslimsk talsmann sier til Reuters at så mange som 150 sjiamuslimer ble tatt til fange fredag, og blir holdt fanget 40 kilometer sørøst for Bagdad. Politiet sier at dette er en misforståelse, og at det ikke trenger å være flere enn tre gisler.

Borte
- Hvor er de? Hvor er de? roper Zuhra Chaloub fortvilet. Hun holder opp et bilde av de to sønnene sine, som hun forteller ble tatt i Salman Park. Dette er et område med mange sunnimuslimer.

En annen kvinne forteller at hennes mann ble fanget mens han var på arbeid.

- Det er fordi vi er sjiaer, sier hun.

Detaljer rundt kidnappingen har vært motstridene siden de skjedde fredag. Hvor mange som er tatt til fange eller hvorfor er ikke klart.

Ikke ansvar
Ingen har så langt uttalt at de står bak aksjonen. Men i en uttalelse på internet sier en gruppe tilhørende al-Qaida at krisen er fabrikkert for å kunne raide byen og angripe sunnimuslimer.

Irakiske tropper med støtte av amerikanske styrker gikk søndag igjennom deler av byen for å forsøke å befri gislene.

Iraks midlertidige statsminister, Iyad Allawi, klandrer en vinge av al-Qaida for å stå bak. Denne gruppen har skylden for mange angrep i landet. Allawi mener hensikten med kidnappingen er å provosere fram en borgerkrig mellom sjiaer og sunnier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere