*Nettavisen* Nyheter.

Bokstavtro amerikanere

61 prosent av amerikanere tror at Gud skapte jorden på seks dager og hvilte på den sjuende dagen.

16.02.04 16:01

Fortellingene fra Det gamle testamentet er svært troverdige, mener amerikanere flest. 61 prosent tror det er sant at Gud skapte jorda på seks dager, før han hvilte på den sjuende - en framstilling av klodens utvikling som slett ikke samsvarer med forskernes teorier om evolusjon gjennom millioner av år.

Omtrent like mange tror fullt og fast på historien om Noas ark, mens 64 prosent tror at Moses faktisk delte Rødehavet så jødene kunne flykte fra Egypt, slik det står i Bibelen.

Åtte prosent av amerikanerne mener også at dagens jøder har ansvar for at Jesus døde.

Amerikanerne som går god for Det gamle testamentets fortellinger har svart at historiene er "bokstavelig talt sanne, noe som betyr at det skjedde på denne måten, ord for ord."

Om lag 30 prosent av de spurte i meningsmålingen til TV-selskapet ABC tror fortellingene har et budskap, men at de ikke bør tas bokstavelig.

Den bokstavelige tolkningen av Det gamle testamente er spesielt utbredt blant de såkalte evangelisk kristne, en protestantisk retning som blant annet kan regne president George W. Bush som en av sine tilhengere.

Andelen voksne amerikanere som regner seg som kristne, ligger omkring 80 prosent, skriver NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.