Bølge av drap på hjemløse

Brasiliansk politi etterforsker en bølge av drap og vold blant hjemløse i Sau Paulo og staten Recife. Ekstreme borgerverngrupper mistenkes for å stå bak.

27.08.04 10:22

Seks hjemløse er den siste uken drept i Sau Paulo, Brasils størstse by. Ytterligere to ble funnet i en forlatt bygning i Jaboatao dos Guarapapes nær Recife onsdag. En rekke hjemløse er skadet i angrepene, skriver nyhetsbyrået AP.

Ingen arrestert
Politiet sier de undersøker om angrepene skyldes oppgjør blant de hjemløse selv eller om borgerverngrupper eller høyreekstreme står bak udådene. Så langt er ingen arrestert.

19. og 22. august ble 15 hjemløse angrepet mens de sov utenfor en katedral i Sao Paolo. Gjerningsmennene var bevæpnet med jernstenger og treklubber. Fem menn og en kvinne døde. De andre ble alvorlig skadet.

Protest
Tirsdag marsjerte 5000 mennesker gjennom gatene i Sau Paulo for å markere sin avsky mot drapsbølgen. Sao Paulos borgermester erklærte en tre dagers sørgeperiode til minne om de drepte.

Ifølge myndighetene i Sau Paulo har byen hundrevis av hjemløse.

Det lokale politiet har trappet opp vaktholdet i sentrumsgatene der de hjemløse oppholder seg.

I 1993 ble 50 hjemløse i Rio de Janeiro angrepet av et borgervern. Åtte døde.

Seks menn, alle politimenn som jobbet svart som sikkerhetsvakter, ble arrestert i forbindelse med drapene. Tre ble dømt for drap, skriver AP.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag