*Nettavisen* Nyheter.

Boligblokk kollapset - to fanget i ruinene

Foto: MICHEL KRAKOWSKI (AFP)

Flere personer ble skadet da en boligblokk i den belgiske byen Liège kollapset natt til onsdag.

27.01.10 11:43

Minst 20 personer er skadet etter en eksplosjon, en brann og en påfølgende kollaps av en bygård i sentrum av byen Liège onsdag. Minst to personer skal ha blitt fanget under den sammenraste bygningen.

Eksplosjonen skjedde rundt klokka 02 natt til onsdag. Flere bygninger i sentrumsgaten Rue Leopold ble skadet. Eksplosjonen var så kraftig at vinduene på nabobygninger ble knust og biler i nabolaget ble dekket av støv. Vinduene på byens rådhus, 100 meter unna, ble blåst ut.

Mens folk ble evakuert og brannvesenet holdt på med slukkingen, kollapset den fem etasjer høye bygården rundt klokka 07.

To personer skal være fanget under ruinene, melder en talsmann for brannvesenet ifølge Reuters. Rundt 20 personer er skadd, noen av dem alvorlig.

Redningsarbeidere forteller at de har kontakt med folk som er fanget i den sammenraste bygningen, melder det statlige, franskspråklige TV-selskapet RTBF i sin nettutgave.

Myndighetene har opprettet et krisesenter i nærheten der berørte beboere ble evakuert.

Ifølge belgiske medier skal eksplosjonen ha vært forårsaket av en gasslekkasje.

Lørdag gikk det en gassalarm i det samme området, men det ble ikke funnet noen feil, ifølge RTBF.be.

HTML EMBED

Liège ligger øst i Belgia ved elva Maas nær grensen mot Nederland og Tyskland i den fransktalende delen av Belgia. Byen har rundt 194.000 innbyggere og huser blant annet flere høyskoler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.